4 tips voor de perfecte vergaderruimte

Vergaderen is noodzakelijk voor vrijwel alle bedrijven. Tijdens deze overleggen worden er allerlei onderwerpen besproken. Een goede vergaderruimte is erg belangrijk, dit beïnvloedt de concentratie en productiviteit. We hebben een aantal tips voor de perfecte vergaderruimte die ervoor zorgt dat je je langer kunt focussen.

Tip 1: Zorg voor genoeg zonlicht

Zonlicht is een bron van vitamine D en daarmee enorm belangrijk voor de mens. Onderzoek heeft aangetoond dat natuurlijk licht ook invloed heeft op ons humeur. Door een vergaderruimte te voorzien van genoeg ramen komt er meer zonlicht binnen, dit verhoogt de productiviteit en de sfeer binnen je bedrijf.

Perfecte vergaderruimte - Jachthuis Beukenrode tips

Tip 2: Meer groen in de vergaderruimte

Planten in kantoor- en vergaderruimtes zijn niet alleen een kleurrijke toevoeging maar dragen ook bij aan een hogere productiviteit. Zo is gebleken dat planten de productiviteit tot wel 15% kunnen verhogen. Daarnaast zorgen planten voor betere luchtkwaliteit, stimuleert het de creativiteit en zorgt het voor een beter humeur.

Tip 3: De perfecte temperatuur

Een vergaderruimte moet niet te warm en niet te koud zijn. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar waarom is dat? Het is gebleken dat een te koude ruimte ervoor zorgt dat men minder productief is en dat er bijvoorbeeld veel meer typfouten worden gemaakt. Een te warme ruimte zorgt ook voor een lage productiviteit, men heeft dan meer last van inkakmomenten. De perfecte temperatuur voor de beste productiviteit is 22 graden.

Tip 4: Bereid de vergadering voor

Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook voor vergaderen. Bij vergaderingen gaat vaak veel tijd verloren door gebrek aan voorbereidingen. Het internet werkt niet, de beamer is niet goed aangesloten of er is geen flipover aanwezig. Een goede voorbereiding begint met goede faciliteiten.

Effectief vergaderen maar heeft jouw organisatie geen goede ruimte of wil je eens ergens anders vergaderen? Bij Jachthuis Beukenrode zijn alle vergaderzalen voorzien van de nodige faciliteiten en de meest innovatieve presentatieschermen die momenteel verkrijgbaar zijn. Bekijk onze vergaderarrangementen of neem contact met ons op!

Comments 1

  1. Wat een goede tips voor de perfecte vergaderruimte zeg! We hebben een nieuwe ruimte beschikbaar om te vergaderen en ik mag die inrichten. Ik ben het eens met tip 2. Meer groen is niet alleen sfeervol, maar zorgt er ook voor dat werknemers zich beter voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *