4 tips voor een bruiloft met kinderen

Het schattige jongetje dat de trouwringen naar het bruidspaar draagt, de bruidsmeisjes die trots achter de bruid aan marcheren of het neefje met wie iedereen op de foto wilt… Kinderen kunnen een bruiloft echt opvrolijken. Maar hoe zorg je er voor dat dit goed gaat? Hieronder volgen 4 tips waardoor je gegarandeerd plezier aan de kids op een bruiloft beleeft!

Tip 1: Geef de kinderen een rol!

Kinderen kunnen vaak een glansrol vervullen tijdens jouw bruiloft. Door de kids een rol te geven voelen ze zich extra verbonden met het bruidspaar. Laat de kinderen een liedje zingen of een mooi werkstuk maken. Een andere leuke manier om kinderen te laten helpen is ze de bruid te laten aankondigen. Bijvoorbeeld door met een bordje met ‘Hier komt de bruid’ naar voren te laten lopen, waarna de bruid komt. Een andere leuke aankondiging is een bloemenmeisje (of jongetje) met een schattig mandje en bloemblaadjes. Dit zal geheid ieders hart doen smelten. Nog een stapje verder gaan? Laat je zoontje, dochter, nichtje of neefje de ringen brengen. Hoe bijzonder is het als deze de ringen komt brengen en overhandigt?

Wees niet bang dat niet alles ‘perfect’gaat. Kinderen zorgen vaak voor hilarische momenten en een mooi aandenken aan de dag. Vaak verbazen de kinderen je ook nog met het resultaat. Laat jij je ook verassen?

Tip 2: Maak een kinderdraaiboek

Door een kinderdraaiboek te maken weet je zeker dat de kinderen zich uitstekend vermaken tijdens de bruiloft. Een draaiboek hoeft niet eens veel tijd of geld te kosten. Het gaat er om dat je ook voor de kleine mensjes onder ons iets hebt bedacht. Denk hierbij aan het uitdelen van goodiebags waarin bijvoorbeeld snoepjes, bellenblazen, puzzels en kleurpotloden zitten. Hierdoor hoef je niet steeds op de kinderen te letten en vermaken ze zich uitstekend. Ook kun je denken aan een lekkere kindermaaltijd. De kids zijn meestal het meest blij met patatjes, hotdogs of kipnuggets. Tot slot kun je ook denken aan een wegwerpcamera voor de kids. Hier komen vaak de meest hilarische foto’s uit. En misschien schuilt er wel een potentiële fotograaf onder de genodigde kinderen?

Tip 3: Een te gekke outfit

Door kinderen schattige of hippe bruidskleding aan te trekken zullen ze helemaal in hun rol als bruidsjongetje of bruidsmeisje opgaan. Naast dat de kinderen een coole outfit geweldig vinden zullen ze ook de sfeer positief beïnvloeden. De hartveroverende outfits maken je dag extra feestelijk en zorgen voor schattige plaatjes. Om door een (trouw)ringetje te halen!

Voor elke bruiloft is wel iets passends te vinden. Van schattige glitterjurkjes en handgemaakte bloesem haarbanden voor de meisjes, tot aan coole pakken voor de jongetjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mini-versie van het pak van papa en een te gek vlinderdasje. Een stapje verder gaan? Ga dan voor een opvallend pak met bijvoorbeeld een gave print of verschillende kleuren. Trouw jij in de zomer? Dan zal het Cool Cones ijsjes zomerpak alle harten gegarandeerd doen smelten.

Bang dat de outfit snel vies wordt? Neem altijd wat extra kleding mee. Een te gekke outfit tijdens de ceremonie en daarna een kledingswitch zodat je kleine lekker kan ravotten met de andere kinderen.

Tip 4: Een geschikte locatie

De laatste maar ook één van de belangrijkste tips is zorgen voor een kindvriendelijke locatie. De locatie die je kiest heeft grote invloed op de kinderen. Een aanrader is om de bruiloft op één locatie te houden. Kinderen zullen zich sneller thuis voelen en ouders hoeven niet steeds te sjouwen met de kinderen en alle spullen. Gelukkig biedt Jachthuis Beukenrode deze mogelijkheid, omdat het Jachthuis officieel Huis der Gemeente is. Je kunt dus zelfs het ja-woord aan elkaar geven op onze locatie. Het is erg prettig als de kinderen buiten kunnen spelen gedurende de bruiloft. Hierdoor hoeven ze niet zo lang stil zitten en kunnen ze hun energie kwijt. De frisse lucht zorgt er ook voor dat de kinderen actiever en vrolijker worden. De tuinen van Landgoed Beukenrode zijn hier uitermate geschikt voor. Bekijk onze prachtige trouwlocatie.

Kinderen kunnen zeker een positieve bijdrage leveren aan de mooiste dag uit je leven. Zorg er wel voor dat je van tevoren rekening hebt gehouden met de kleintjes en ze geven je bruiloft gegarandeerd extra glans. Kies jij voor kinderen op je bruiloft? Of heb je een specifieke reden om dat juist niet te doen? Laat het ons weten in de reacties! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *