4 tips voor een goede werksfeer

Een fulltime job kan soms behoorlijk zwaar zijn. Hoe zorg jij met je collega’s voor een goede werksfeer. En wat kun je extra doen om te zorgen voor deze goede werksfeer? In deze blog geven we verschillende tips over hoe je de werksfeer goed kunt houden.

1. Zorg dat je open bent naar elkaar

Het is erg belangrijk om je open te kunnen stellen naar je collega’s. Leer elkaar kennen en zorg ervoor dat je elkaar dingen kunt vertellen waar je tegenaan loopt. Dit geldt voor zowel werk als privézaken. Natuurlijk hoef je niet alles te vertellen. Maar als het iets is wat je werkzaamheden beïnvloedt, kan het belangrijk zijn om dit juist wel te delen.

2. Waardeer elkaar

Iedereen is anders en iedereen heeft andere kwaliteiten. Waardeer dit van elkaar en haal hier de voordelen uit. Als je ziet dat iemand iets goeds gedaan heeft of iedere dag super gemotiveerd is, geef diegene dan eens een compliment. Het kan zijn dat deze persoon hier heel hard z’n best voor doet. Laat diegene merken dat het opvalt!

3. Samenwerken is de kern van een goede werksfeer

Mensen houden ervan om dingen samen te doen en zich te bewijzen tegenover anderen. Maak hier gebruik van en pak projecten aan in groepsvorm. Dit zorgt ervoor dat iedereen scherp blijft en dat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in de organisatie. Daarnaast is het ook een manier om elkaar beter te leren kennen en elkaars kwaliteiten te ontdekken.

4. Ontspan met je team

Zorg voor de nodige rust samen met je team. Ga bijvoorbeeld samen lunchen met je collega’s of ga een rondje lopen in de middag. Dit zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen en dat je even de werkdruk kunt loslaten. Na de lunch of het rondje wandelen zal je merken dat je fris verder kunt werken.

Wil jij de werksfeer nog beter verbeteren dan bovengenoemde punten? Kijk dan eens naar de trainingsmogelijkheden van Jachthuis Beukenrode!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *