Meer impact in een vergadering

Vergaderen, het gebeurt in iedere organisatie, soms lijkt het alsof je meer vergadert dan nodig is. Of dat er wordt vergaderd omdat het moet. Hoe kun je het meeste resultaat uit een vergadering halen? Hoe zorgen jij en jouw team ervoor dat er efficiënt wordt vergaderd? De antwoorden op deze vragen lees je in deze blog.

Meer impact in een vergadering

Vergader wanneer het nodig is

Veel organisaties hebben een maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks terugkerend vergaderpatroon. Dit kan ervoor zorgen dat er wordt vergaderd omdat het moet en niet omdat het nodig is. Om tijdverspilling te voorkomen is het belangrijk dat je voorkomt dat er wordt vergaderd als dit niet nodig is. Het is de taak aan de voorzitter van de vergadering om dit te bepalen. Als dit niet zo is kan het misschien beter zijn om de vergadering door te schuiven en iets anders te gaan doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is erg belangrijk voor een vergadering. Als er goed is voorbereid kan dit ervoor zorgen dat er efficiënt wordt vergaderd. Zorg dat alle deelnemers aan de vergadering weten wat zijn of haar rol is tijdens de vergadering en deel de onderwerpen die naar voren gaan komen met de deelnemers. Zorg voor het benodigde materiaal en begin op tijd.

De deelnemers

Zorg ervoor dat alle deelnemers aan de vergadering genoeg en evenveel spreektijd krijgen. Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid tijdens de vergadering. Daarnaast is dit natuurlijk ook leuk voor de deelnemers.. Nodig een deelnemer alleen uit wanneer je zeker weet dat deze persoon een belangrijk aandeel gaat hebben aan de vergadering.

De locatie

Zorg ervoor dat je in een ruimte kan vergaderen waar je niet wordt afgeleid. Zorg dat er genoeg zitplaats is en dat iedereen elkaar goed kan zien en verstaan. Heb jij deze plek niet op je huidige werkplek dan heeft Jachthuis Beukenrode misschien wel de oplossing voor jou!

Comments 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *