6 bruiloft trends in 2017

Bij trouwen komt veel kijken: de locatie, de jurk, de decoratie, de ringen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als bruid-to-be wil je natuurlijk niets missen en op de hoogte blijven van de trends. Om het je makkelijker te maken hebben we de bruiloft trends van nu voor je op een rij gezet.

1. Kleuren

Hoewel lichte zachte kleuren altijd populair zijn voor bruiloftthema’s, heeft de kleur van het jaar ook veel invloed op de kleuren die we zien terugkomen op bruiloften. Zo waren Serenity (een prachtige blauwtint) en Rose quartz (een lieve, roze tint) de kleuren van 2016. Greenery (een frisse groene kleur) is uitgeroepen tot kleur van 2017 en dit jaar zien we dat ook mintgroen een populaire kleur is!

2. Decoratie

Het gebruik van lampionnen en snoeren met ouderwetse gloeilampen is dit jaar een echte trend.  Je kunt ze eenvoudig gebruiken als verlichting naar het altaar en je maakt er een buitenlocatie nog romantischer door.

Decoratietip: kies een kleurenthema en laat deze terug komen in het bruidsboeket, de aankleding van de tafels en in de accessoires die het bruidspaar. Op die manier past het geheel mooi bij elkaar.

Bruilofttrends decoratie - Beukenrode

3. De trouwjurk

Trouwjurken in 2017 worden gekenmerkt door de Bohemian stijl. De ‘boho’ stijl is al langer hip binnen de ‘normale’ mode, maar komt nu ook terug in de bruidsmode. Ben jij gek op lange, kanten jurken met franjes of bloemen? Dan is een boho dress echt iets voor jou! Ben je een echte durfal? Dan zit je dit jaar goed met een lichtroze jurk.

Bruiloft trends trouwjurk

4. Bruiloft thema’s

Er zijn twee trends die binnen de bruiloft wereld domineren dit jaar, namelijk de “bohemian bruiloft” en de “farmer bruiloft”. De bohemian trend komt terug in alle facetten van de bruiloft, maar de farmer wedding is ook een groot thema. Denk hierbij aan het bruidspaar dat cowboylaarzen draagt, de gasten die op hooibalen zitten en een locatie met veel houten decoratie en accessoires. Waar de bohemian bruiloft geschikter is voor de zomer, is de farmer bruiloft ook heel geschikt in de lente en in het najaar.

Bruiloft trends thema's

 

5. Eten en drinken

Waar voorheen vaak uitgebreide diners werden gegeven, zijn bruidsparen in 2017 meer gericht op informeel eten. Denk hierbij aan een luxe (authentic) barbecue of een foodtruck. Hoewel het af en toe onhandig eet, is aan tafel eten ook geen vereiste meer. Op het gebied van drankjes zijn limonade, mocktails (cocktails zonder alchohol) en frisse cocktails trendy.

6. De locatie

Op de grote dag van de ene locatie naar de andere verplaatsen? In 2017 is dit voorbij! Steeds meer bruiloften zijn de gehele dag op één locatie. Dit scheelt veel stress en reistijd.

Trouwlocaties zijn hier steeds vaker op ingesteld en bieden flexibele mogelijkheden voor zowel binnen als buiten. Zo ook Landgoed Beukenrode. Ben je op zoek naar een trouwlocatie die van alle gemakken is voorzien? Neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *